Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne ciasteczka bezowe z orzechami. Wspaniale do kawy lub jako upominek dla znajomych. Nie zajmą dużo cennego czasu, robi się je bardzo szybko.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2125
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3395
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6810
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2125
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3395
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6810
Składniki
Orzechy zmielić drobno za pomocą blendera. W misce spienić białka ze szczypta soli. Do spienionych białek stopniowo dodawać po 1 łyżce cukru pudru, ubijając je na sztywna piane. Pod koniec dodać do nich sok z cytryny.
Do gotowych białek wsypać zmielone orzechy i dobrze wymieszać lyzka. Równe porcje ciasta, wykładać łyżeczką, na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Formować z nich male kulki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st. C. na funkcji z nawiewem 20 minut, na funkcji piekarnika góra – dół 30 minut.
Upieczone studzić na kratce. Schłodzone ciasteczka posmarować odrobina Nutelli i złączyć dwa ze soba, od strony podstawy. Smacznego!