Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne ciasteczka bezowe z orzechami. Wspaniale do kawy lub jako upominek dla znajomych. Nie zajmą dużo cennego czasu, robi się je bardzo szybko.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40679
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3396
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40679
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 261
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3396
Składniki
Orzechy zmielić drobno za pomocą blendera. W misce spienić białka ze szczypta soli. Do spienionych białek stopniowo dodawać po 1 łyżce cukru pudru, ubijając je na sztywna piane. Pod koniec dodać do nich sok z cytryny.
Do gotowych białek wsypać zmielone orzechy i dobrze wymieszać lyzka. Równe porcje ciasta, wykładać łyżeczką, na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Formować z nich male kulki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st. C. na funkcji z nawiewem 20 minut, na funkcji piekarnika góra – dół 30 minut.
Upieczone studzić na kratce. Schłodzone ciasteczka posmarować odrobina Nutelli i złączyć dwa ze soba, od strony podstawy. Smacznego!