Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne ciasteczka bezowe z orzechami. Wspaniale do kawy lub jako upominek dla znajomych. Nie zajmą dużo cennego czasu, robi się je bardzo szybko.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Orzechy zmielić drobno za pomocą blendera. W misce spienić białka ze szczypta soli. Do spienionych białek stopniowo dodawać po 1 łyżce cukru pudru, ubijając je na sztywna piane. Pod koniec dodać do nich sok z cytryny.
Do gotowych białek wsypać zmielone orzechy i dobrze wymieszać lyzka. Równe porcje ciasta, wykładać łyżeczką, na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Formować z nich male kulki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st. C. na funkcji z nawiewem 20 minut, na funkcji piekarnika góra – dół 30 minut.
Upieczone studzić na kratce. Schłodzone ciasteczka posmarować odrobina Nutelli i złączyć dwa ze soba, od strony podstawy. Smacznego!