Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, mięciutkie ciasteczka. zdrowsza alternatywa kupnych biszkoptów dla maluszków. polecam. z podanych proporcji wychodzi ok. 35 szt.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 562
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 53
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 38
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 562
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 53
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 38
Składniki
Całe jajka ubijać z cukrem na parze co najmniej 5 minut (miskę z jajkami stawiam na garnek z gotująca się na malutkim ogniu wodą).
Miskę z masą jajeczną zestawić z garnka. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać niecałą łyżeczkę ciasta, robiąc dość duże odstępy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 10 min. w temperaturze 175°C na jasny, złocisty kolor.
Smacznego :-)