Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A mogę powiedzieć, iż wyszły mięciutkie, w smaku przypominają nieco brownie, są przy tym chrupkie. Nie mogłam się oprzeć i ich nie zrobić. Jak się okazało domowa wersja jest sto razy lepsza od sklepowej. Ciasteczka „Chocolate crinkles” na stałe zagościły w moim domu.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Składniki
Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku z odrobinką wody. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku, wystudzoną czekoladę, aromat. Krótko miksujemy. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Krótko miksujemy. Masę wkładamy do zamrażarki na 2 godziny(ciasto musi być dobrze zimne). Z masy tworzymy małe kuleczki, które dość dobrze obtaczamy w cukrze pudrze. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w 170 stopniach.
Zapraszam na mojego bloga!