Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka cynamonowe"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 604
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 604
Składniki
Masło utrzeć w donicy z jajkami i cukrem. Do dobrze utartej masy wsypać mąkę, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i resztę dodatków. Gdy masa będzie dobrze wyrobioną, wyrzucić na stolnicę, zrobić wałki takie jak na leniwe pierogi.
Upiec w dobrze gorącym piecu, gdy się zrumienią, wyciągnąć, pokrajać na skośne kawałki i wstawić do pieca do wysuszenia. Ciastka mogą leżeć bardzo długo.
Alina Gniewkowska, „Współczesna kuchnia domowa” (pisownia oryginalna).Źródło: Dobry Tydzień