Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na proste i przepyszne ciasteczka, cynamonowe, delikatne, bardzo chrupiące, serdecznie polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8306
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8306
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
1. 250 g miękkiego masła miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo 2 jajka i dalej miksujemy na wolnych obrotach. W międzyczasie dodajemy też kilka kropel esencji waniliowej. Następnie zmieniamy śmigła na kręciołki i dalej wolno miksując dosypujemy stopniowo 2 i pół szklanki mąki pszennej zmieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 2. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem. Na jedną blachę to są 4 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka cynamonu, zatem te proporcje musimy potroić. 3. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta, kulamy w dłoniach, następnie kuleczkę ciasta obtaczamy w cynamonowym cukrze i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 5. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez ok. 10-12 minut z termoobiegiem. 6. Upieczone ciasteczka studzimy na kratce. Są przepyszne. By pozostały cudownie chrupiące należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Smacznego :-)