Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz pierników polecam też takie ciastka do kawy w blasku choinki.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników. Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać. Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min. Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek. Smacznego