Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz pierników polecam też takie ciastka do kawy w blasku choinki.
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i elegancki obiad, który jednocześnie nie spr...
Odsłon: 148
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 189
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1758
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4109
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny i elegancki obiad, który jednocześnie nie spr...
Odsłon: 148
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 189
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1758
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4109
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników. Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać. Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min. Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek. Smacznego