Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, coś czekoladowego, chrupiącego, błyskawicznego - nie pozostaje nic innego, jak przygotowanie ciasteczek czekoladowych. Są idealne na podwieczorek, czy na poprawę humoru, gdy na dworze szaro i ponuro.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5231
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2311
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6941
Polecam.
Odsłon: 103
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5231
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2311
Składniki
Śliwki drobno posiekać. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy masa będzie gładka, zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z masą czekoladową. Kakao połączyć z mąką, szczyptą soli, przesiać przez sito, dodać do czekolady. Masę wymieszać, dodać suszone śliwki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym układać porcje ciasta - 1 łyżka ciasta, w kilkucentymetrowych odstępach. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 15 minut, wyjąć, gdy w środku będą lekko miękkie.