Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pomarańczowe, miękkie ciasteczka z dodatkiem mango, imbiru i kardamonu.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 425
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 425
Składniki
Mango miksujemy i mieszamy z puree z dyni. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, dynię z mango, mąkę, proszek i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawału. Robimy z niego kulkę i rozpłaszczamy na na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje ciasteczka miały około 7cm średnicy. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.