Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pomarańczowe, miękkie ciasteczka z dodatkiem mango, imbiru i kardamonu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1759
Polecam, pychota.
Odsłon: 581
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 472
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1759
Polecam, pychota.
Odsłon: 581
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 472
Składniki
Mango miksujemy i mieszamy z puree z dyni. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, dynię z mango, mąkę, proszek i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawału. Robimy z niego kulkę i rozpłaszczamy na na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje ciasteczka miały około 7cm średnicy. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.