Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pomarańczowe, miękkie ciasteczka z dodatkiem mango, imbiru i kardamonu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 849
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12715
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 849
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12715
Składniki
Mango miksujemy i mieszamy z puree z dyni. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, dynię z mango, mąkę, proszek i przyprawy. Masę dokładnie mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawału. Robimy z niego kulkę i rozpłaszczamy na na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje ciasteczka miały około 7cm średnicy. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.