Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie tych ciasteczek to wspaniała zabawa dla dzieci. Ciasteczka są proste w wykonaniu i szybkie w pieczeniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10301
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4672
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8674
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10301
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4672
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 750
Składniki
Wychodzi kilkanaście ciastek. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i lekko schłodzić. Schłodzone ciasto rwać na małe kawałki i formować kulki. Potem kulki lekko spłaszczać grzbietem dłoni i dekorować kolorowymi posypkami.
Ciastka pieczemy w 180 C kilkanaście minut. Ciasteczka powinny być jasne. W pojemniku można przechowywać je kilka dni, są coraz lepsze.