Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 180 C i natłuść dużą blache.
Rozprowadź na talerzu wiórki kokosowe. W misce utrzyj drewnianą łyżką masło lub margarynę, cukier oraz esencję waniliową, by powstała lekka i puszysta masa.
Dodaj przesianą mąkę, drożdże w proszku i kakao, a następnie wyrób gładkie ciasto.
Podziel ciasto na szesnaście porcji i z każdej uformuj kulkę. Delikatnie obtocz je w wiórkach kokosowych, a następnie spłaszcz w dłoniach. Potem ułóż ciasteczka na blasze, pozostawiając między nimi spore odległości.
Przekrój wiśnie i umieść każdą połówkę pośrodku ciasteczka. Piecz je przez 12 minut, aż stwardnieją, a przed podaniem dobrze je ostudź.