Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, o wyraźnym posmaku kokosa i sezamu. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu ciastek. Serdecznie polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4115
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1057
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4115
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1057
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni i ostudzić. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, sezam, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać suche składniki. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto. Powinno być dość zwarte. Formować kulki, nieco większe od orzechów włoskich. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować odstępy, gdyż w czasie pieczenia kulki się rozpłaszczą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut. Ciasteczka powinny być rumiane.