Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, o wyraźnym posmaku kokosa i sezamu. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu ciastek. Serdecznie polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13118
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4544
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13118
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4544
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni i ostudzić. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, sezam, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać suche składniki. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto. Powinno być dość zwarte. Formować kulki, nieco większe od orzechów włoskich. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować odstępy, gdyż w czasie pieczenia kulki się rozpłaszczą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut. Ciasteczka powinny być rumiane.