Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kożuszki na świąteczny stół. Możemy je przełożyć ulubionym dżemem ,polać polewą ka kakaową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 788
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17637
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 788
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5400
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17637
Składniki
Mąkę połączyć z sodką i cukrem pudrem, masło utrzeć na tarce na grubych oczkach w misce z mąką .Zamieszać rękami tak ,aby wszystko się połączyło, dodać nasze żółtka i zagnieść ciasto , następnie dodać naszą śmietanę oraz ocet. Całość zarabiać ,aż powstanie jednolite miękkie ciasto.
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni funkcja góra ,dół. Ciasto rozwałkować na grubość 2 mm i foremkami wykrawać nasze ciasteczka. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy na złoty kolor ,gdzieś 7 minut. Pamiętajmy, ze każdy piekarnik inaczej piecze.
Do garnka wlewamy wodę, śmietanę, wsypujemy cukier ,dodajemy masło oraz kakao. Stawiamy garnek na mały ogień i mieszamy ,aż składniki się połączą. Pamiętaj polewa nie może się zagotować.
Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem spadamy razem polewamy polewą kakaową i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Zapraszam do obejrzenia filmu .