Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, kruche, aromatyczne ciastka z dominującym smakiem masy kajmakowej i czekolady.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84989
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2298
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9840
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3640
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6941
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84989
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2298
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9840
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3640
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6941
Składniki
Miękkie masło, masę krówkową, aromat waniliowy i cukier należy utrzeć na gładką masę. Dodać mąkę i utrzeć do połączenia składników. Wsypać pokrojoną na kawałki czekoladę i wymieszać (najlepiej ręką, ponieważ ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i spłaszczać. Ciastka piec ok. 13 - 15 min. w temp. 190 stopni do zrumienienia ciastek. Smacznego :-) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki