Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, kruche, aromatyczne ciastka z dominującym smakiem masy kajmakowej i czekolady.
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 11
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 100
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 11
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 100
Składniki
Miękkie masło, masę krówkową, aromat waniliowy i cukier należy utrzeć na gładką masę. Dodać mąkę i utrzeć do połączenia składników. Wsypać pokrojoną na kawałki czekoladę i wymieszać (najlepiej ręką, ponieważ ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i spłaszczać. Ciastka piec ok. 13 - 15 min. w temp. 190 stopni do zrumienienia ciastek. Smacznego :-) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki