Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kruche ciasteczka, szczególnie jak zamiast cukru stosuje się zdrowsze zamienniki.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Masło, mąkę, szczyptę soli, żółtko, aromat, słonecznik i ksylitol 20g wrzucamy do jednej miski i wyrabiamy tak jak na kruche ciasto
formujemy kuleczki małe i ustawiamy na blaszce obok siebie w odstępach, aby miały miejsce
Pieczemy 180c -> 15 minut
W międzyczasie resztę ksylitolu ( 20g) w blenderze rozdrabniamy drobno na puder
Po upieczeniu ciasteczka przekładamy do pojemniczka i obsypujemy pudrem z ksylitolu i zamykamy.
Tak ciasteczka mogą leżeć do 2-3 tygodni.