Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kruche i delikatne ciasteczka kukurydziane z dodatkiem zmielonych orzechów. Polecam przepis.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy majonez, mąkę kukurydzianą i pszenną oraz proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto. Orzechy mielimy na mąkę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w orzechach i wykładamy na blaszkę, lekko spłaszczamy. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Smacznego ;)