Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, aromatyczne, rozpływające się w ustach ciasteczka :-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4118
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 164
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4118
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 164
Składniki
Masło (w temp. pokojowej) utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1 jajku, cały czas ucierając. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i przyprawami. Stopniowo dodawać do masy maślanej, nadal ucierając na wolnych obrotach. Dodać startą marchew, płatki migdałów i rodzynki. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto schłodzić w lodówce ok. 30 min.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (ciasto jest bardzo klejące, aby ułatwić sobie lepienie, należy dłonie zwilżać wodą) i układać na blasze. Piec w temp. 180 stopni ok. 12 - 15 min. Smacznego :-)