Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasteczka
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 713
Składniki
Masło ubijaj mikserem 30 sekund, aż będzie mieć kremową konsystęcje. Stopniowo dodawaj cukier, cukier waniliowy, sól i startą skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj i wbijaj po jednym jajku w półminutowych odstępach, dokładnieubijając po dodaniu każdego z nich. Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowędodaj do masy maślanej, starannie wymieszaj. Wsyp pozostałą mąkę i wyrabiaj ciasto ręką. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię plastikową i odstaw na noc w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości 6 mm. Szablonem wytnij ciastka. Rozmieść je na blaszcewyłożonej pergaminem (papier do pieczenia) i wsaw do piekarnika. Tuż po upieczeniu posmaruj ciastka masłem. Cukier wymieszaj z cukrem waniliowym i posyp po wierzchu ciastek. temperatura pieczenia: piekarnik elektryczny : 190-200 stop. cel. piekarnik z termobiegiem : 70- 80 stop. cel. piekarnik gazowy : (poziom) 3