Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasteczka i łatwe w przygotowaniu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Składniki
Do miski przekładam masę orzechową lekko mieszam. nastepnie dodaje cukier oraz roztrzepane jajko. wszystko dokładnie mieszam ciasto zmieni swoja konsystencje bedzie bardzo geste. Wyrobione ciasto daję na stolnice i cienko rozwałkowuje grubosc jest dowolna oraz kształt ciasteczek.
wykrojony kształt ciasteczek przekładam na blache do pieczenia na której jest papier do pieczenia. Ciasteczka wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia 10-12 minut.