Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasteczka i łatwe w przygotowaniu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Do miski przekładam masę orzechową lekko mieszam. nastepnie dodaje cukier oraz roztrzepane jajko. wszystko dokładnie mieszam ciasto zmieni swoja konsystencje bedzie bardzo geste. Wyrobione ciasto daję na stolnice i cienko rozwałkowuje grubosc jest dowolna oraz kształt ciasteczek.
wykrojony kształt ciasteczek przekładam na blache do pieczenia na której jest papier do pieczenia. Ciasteczka wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia 10-12 minut.