Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie sięgać po słodkie? Skorzystajcie z przepisu na szybkie ciasteczka owsiane. Tylko 6 składników i 15 minut roboty. Idealny smakołyk do kawy!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18471
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 339
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18471
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 339
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło i kakao. Składniki podgrzewaj do rozpuszczenia i delikatnego zgęstnienia.
Do gorącej masy dodaj masło orzechowe. Składniki wymieszaj do połączenia. Na koniec do masy dodaj płatki owsiane. Ponownie wymieszaj składniki.
Tackę wyściel papierem do pieczenia. Z gotowej masy formuj zwilżonymi dłońmi równej wielkości, okrągłe ciasteczka.
Ciastka owsiane układaj jedno obok drugiego. Przed spożyciem ciastka należy schłodzić w lodówce (najlepiej przez kilka godzin).