Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie sięgać po słodkie? Skorzystajcie z przepisu na szybkie ciasteczka owsiane. Tylko 6 składników i 15 minut roboty. Idealny smakołyk do kawy!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier, masło i kakao. Składniki podgrzewaj do rozpuszczenia i delikatnego zgęstnienia.
Do gorącej masy dodaj masło orzechowe. Składniki wymieszaj do połączenia. Na koniec do masy dodaj płatki owsiane. Ponownie wymieszaj składniki.
Tackę wyściel papierem do pieczenia. Z gotowej masy formuj zwilżonymi dłońmi równej wielkości, okrągłe ciasteczka.
Ciastka owsiane układaj jedno obok drugiego. Przed spożyciem ciastka należy schłodzić w lodówce (najlepiej przez kilka godzin).