Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na przepyszne ciasteczka owsiane z żurawiną. Przepis prosty, ciasteczka sycące i zdrowe. Doskonałe na piknik, jako przekąska do szkoły, pracy czy w czasie podróży. Zachęcam do wypróbowania, warto!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Składniki
Szklanka = 250 ml Jabłko obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodać miękkie masło i cukier trzcinowy. Rozmieszać łyżką lub trzepaczką. Następnie dodawać po kolei: płatki owsiane, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, jajka, cynamon. Wlać mleko, wsypać nasiona słonecznika i żurawinę. Wszystko dokładnie wymieszać tak, żeby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C w funkcji góra - dół. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać po łyżce ciasta i formować kształt koła. Ciasteczka piec 25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać polewą ostudzone ciasteczka. Smacznego!