Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na pyszne i słodkie ciasteczka pieski, które robimy z połączenia ze sobą serduszek :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5805
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12476
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5805
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1253
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12476
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
Składniki na ciasto (oprócz kakao) dajemy do miski i zagniatamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 1/3 Do mniejszej części dodajemy kakao, i zagniatamy tak długo aż osiągnie jednolity kolor.
Ciasto wstawiamy na 20 minut do lodówki. Jasne ciasta wałkujemy i wykrawamy z niego serduszka, układamy na blasze i pieczemy w temp 180 stopni około 12 minut.
Następnie wykrawamy taką samą ilość serduszek jasnych i ciemnych, nacinamy ciemne a brzegi jasnego smarujemy wodą, następnie nakładamy ciemne serduszko na jasne. Pieczemy. Serduszek pojedynczych musi być tyle samo ile tych z serduszkami kakaowymi.
Po wystudzeniu, części z kakaowymi serduszkami smarujemy nadzieniem i przyklejamy pojedyncze serduszko.
Czekoladą robimy oczka i gotowe :)