Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na pyszne i słodkie ciasteczka pieski, które robimy z połączenia ze sobą serduszek :)
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10058
Składniki
Składniki na ciasto (oprócz kakao) dajemy do miski i zagniatamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 1/3 Do mniejszej części dodajemy kakao, i zagniatamy tak długo aż osiągnie jednolity kolor.
Ciasto wstawiamy na 20 minut do lodówki. Jasne ciasta wałkujemy i wykrawamy z niego serduszka, układamy na blasze i pieczemy w temp 180 stopni około 12 minut.
Następnie wykrawamy taką samą ilość serduszek jasnych i ciemnych, nacinamy ciemne a brzegi jasnego smarujemy wodą, następnie nakładamy ciemne serduszko na jasne. Pieczemy. Serduszek pojedynczych musi być tyle samo ile tych z serduszkami kakaowymi.
Po wystudzeniu, części z kakaowymi serduszkami smarujemy nadzieniem i przyklejamy pojedyncze serduszko.
Czekoladą robimy oczka i gotowe :)