Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5214
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5214
Składniki
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto,wstawic do lodowki,na conajmniej pol godziny,nastepnie podzielic ciasto na polowe,rozwalkowac jedna czesc,wykrawac szklanka kola,mozna tez tak jak ja zrobilam,wykrawac kwadraty,na nie klasc sliwke(obralam ze skory)i zalepic(,jak widac na fotce).Z podanego przepisu wychodza dwie blaszki ciastek,(dlatego dzielilam ciasto na polowe:)
Piec ok .pol godz. w 180st.
zaraz po upieczeniu posypac cukrem pudrem:)