Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miekkie i chrupiące za sprawą sezamu.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru na kogel mogel. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do piany z białek dodajemy stopniowo kogel mogel, mieszamy szpatułką. Następnie wsypujemy sezam i delikatnie łaczymy wszystko razem. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wyciskałam ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie jest to jednak konieczne, można łyzką wylewać masę. Nagrzewamy piekarnik do 160 *. Pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut. Smacznego.