Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest niedziela to i czas na słodkości dlatego przygotowałam szybko ciasteczka, zrobią je nawet dzieci są bardzo proste w wykonaniu. Na pewną są tacy co lubią słodkości lub spodziewają się gości. Take ślimaczki można zrobić z nadzieniem kto na jakie ma ochotę dlatego polecam szybkie i łatwe w wykonaniu ślimaczki.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 392
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Gotowe ciasto rozwinąć, Położyć masę krówka i rozsmarować ją po całym cieście wyrównując masę po całości.
Gdy mamy już masę wyrównaną na całym cieście, wtedy zawinąć ciasto z masą jak roladę, nie musi być ścisło.
Ze zwiniętej rolady ucinać kawałki po dwa centymetry. W każdej części ciastka położonej po ucięciu w odwrotny sposób tępym końcem noża nacisnąć przez środek (wszystko widoczne na zdjęciach ).
Tak przygotowane ciasteczka ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, następnie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posmarowane jajkiem ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu ciastka studzić razem z papierem na kratce. Po ostudzeniu wyłożyć na talerz.
Take ciasteczka to idealne rozwiązanie gdy zapragnie się czegoś do kawy lub dla spodziewanych gości. Ja zrobiłam z jednej porcji ciasta bo jest nas trzech ale jeśli ktoś spodziewa się większej ilości gości wystarczy zwiększyć składniki. Mi wyszło 13 sztuk ciastek.