Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z orzechami i miodem są bardzo smaczne i sycące. Pyszny dodatek do porannej kawy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Składniki
Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy.
Połączyć ze śmietaną, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.