Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka świąteczne renifery
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Składniki
Z masła, mąki, jajka, cukru, proszku i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie blat posypujemy odrobiną mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm. Za pomocą wykrawacza lub małej szklanki wycinamy kółka i odstawiamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyszły dwie blachy z piekarnika. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termo obiegu przez ok. 10 minut. Gdy zaczną się rumienić od razu wyciągamy. Ciasteczka przestudzić i udekorować . Noski przykleić na kropelkę czekolady. Smacznego!