Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka świąteczne renifery
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 157
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22369
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 182
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 157
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22369
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 182
Składniki
Z masła, mąki, jajka, cukru, proszku i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie blat posypujemy odrobiną mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm. Za pomocą wykrawacza lub małej szklanki wycinamy kółka i odstawiamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyszły dwie blachy z piekarnika. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termo obiegu przez ok. 10 minut. Gdy zaczną się rumienić od razu wyciągamy. Ciasteczka przestudzić i udekorować . Noski przykleić na kropelkę czekolady. Smacznego!