Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka świąteczne renifery
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4760
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4760
Składniki
Z masła, mąki, jajka, cukru, proszku i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie blat posypujemy odrobiną mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm. Za pomocą wykrawacza lub małej szklanki wycinamy kółka i odstawiamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyszły dwie blachy z piekarnika. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termo obiegu przez ok. 10 minut. Gdy zaczną się rumienić od razu wyciągamy. Ciasteczka przestudzić i udekorować . Noski przykleić na kropelkę czekolady. Smacznego!