Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Wymieszac rozpuszczone maslo z cukrem pudrem, maka, proszkiem do pieczenia i sola.
Podzielic ciasto na dwie czesci. Do jednej z nich wsypac kakao i dobrze ugniesc.
Obwinac oby dwa kawalki ciasta folia i wsadzic do lodowki na 30-40min az ciasto lekko stwardnieje.
Po wyciagnieciu ciasta, formowac waleczki.Pozniej ukladac jasny waleczek obok ciemnego.Z gory posmarowac je pedzelkiem zamoczonym w bialku z jajka i ukladac na przemian jasne i ciemne waleczki.
Obwinac pozniej wykonana "szachownice" folia i wsadzic na chwile do zamrazarki tak by ciasto stwardnialo, aby mozna je bylo latwiej pokroic na kawalki.
Tak wiec po wyciagnieciu z zamrazarki, pokroic ciasto na kawalki, poukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia i piec przez 15-20min w 180C.