Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 776
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 776
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
Wymieszac rozpuszczone maslo z cukrem pudrem, maka, proszkiem do pieczenia i sola.
Podzielic ciasto na dwie czesci. Do jednej z nich wsypac kakao i dobrze ugniesc.
Obwinac oby dwa kawalki ciasta folia i wsadzic do lodowki na 30-40min az ciasto lekko stwardnieje.
Po wyciagnieciu ciasta, formowac waleczki.Pozniej ukladac jasny waleczek obok ciemnego.Z gory posmarowac je pedzelkiem zamoczonym w bialku z jajka i ukladac na przemian jasne i ciemne waleczki.
Obwinac pozniej wykonana "szachownice" folia i wsadzic na chwile do zamrazarki tak by ciasto stwardnialo, aby mozna je bylo latwiej pokroic na kawalki.
Tak wiec po wyciagnieciu z zamrazarki, pokroic ciasto na kawalki, poukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia i piec przez 15-20min w 180C.