Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, przełożone marmoladą.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4750
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26395
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4750
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26395
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1625
Składniki
Mąkę i cukier wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na placek. Foremką wykrawać serca, cześć serc zostawić w całości, a w części serc mniejszą foremką wykroić małe serce.
Gotowe serca układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -15 minut.
Całe serca smarować marmoladą i przykrywać sercem z wycięciem. Ja część ciastek przełożyłam marmoladą, a część zostawiłam żeby było urozmaicenie.