Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, przełożone marmoladą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9266
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9266
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę i cukier wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na placek. Foremką wykrawać serca, cześć serc zostawić w całości, a w części serc mniejszą foremką wykroić małe serce.
Gotowe serca układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -15 minut.
Całe serca smarować marmoladą i przykrywać sercem z wycięciem. Ja część ciastek przełożyłam marmoladą, a część zostawiłam żeby było urozmaicenie.