Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, przełożone marmoladą.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę i cukier wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na placek. Foremką wykrawać serca, cześć serc zostawić w całości, a w części serc mniejszą foremką wykroić małe serce.
Gotowe serca układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -15 minut.
Całe serca smarować marmoladą i przykrywać sercem z wycięciem. Ja część ciastek przełożyłam marmoladą, a część zostawiłam żeby było urozmaicenie.