Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,kruche i pachnące wanilią ciasteczka idealne na każdą okazję jak również do schrupania przy grillu
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym ,dodaj mleko, olej,olejek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia.Zagnieść ciasto.Wstaw na 15 minut do lodówki.Z ciasta urywaj kulki i walkuj ręcznie na kształt walca, końcówki nakładaj na siebie.Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w 180 st Ciastka przechowuj do 2 miesięcy w metalowym pudełku.