Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podam wam przepis na wspaniałe i szybkie wykonanie ciasteczek np. na imprezę dla dzieci i nie tylko. Są wyśmienite tu wstawię przepis a na YouTube jest filmik jak je zawijać nazwa kanału taka sama jak bloga. Polecam serdecznie te ciasteczka dzieci będą zachwycone.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pokroić w poprzek na cztery paski i wzdłuż na trzy paski.
Tak przygotowane ciasto brać każdy kwadracik osobno, ponacinać wszystkie cztery boki a na środek położyć łyżeczkę marmolady.
Gdy już marmolada nałożona zawijać ciasto robiąc wiatraczek. Gotowe ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy wiatraczek posmarować roztrzepanym jajkiem i obficie obsypać wierzch ciastka cukrem kryształ.
Tak przygotowane ciasteczka wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 15 - 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia.
Polecam całym serduchem ciasta z marmoladą różaną smakują wyśmienicie.