Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Składniki
Mąkę siejemy mieszamy z margaryną, cukrem i śmietaną. Zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę, którą owinęłam w folię i umieściłam w zamrażalniku na 2 godziny. Po tym czasie ciasto umieszczamy na podsypanym maka blacie. Rozwałkowałam i wykrawałam szklanką kółka. Nakładałam dżem i formowałam ciacha tak jak widać na zdjęciu.
Piekłam w 180* aż się zarumieniły z termoobiegiem.