Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z jabłkami to super pomysł na coś słodkiego. Robi się je błyskawicznie i muszę przyznać, że błyskawicznie znikają. Jeśli chcecie aby wytrwały do dnia następnego to zróbcie podwójną porcję. Przepis pochodzi z internetu ale na stałe zagości na mojej liście szybkich wypieków. Polecam bo są smaczne i nawet dzieci mogą pomóc w ich robieniu. A jabłka teraz smakują najlepiej i jeszcze jak pochodzą z własnego sadu to już super.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Za pomocą robota z nożami do siekania połączyć składniki ciasta. Ciasto wyjąć z misy uformować kulę i przekroić ją na 2 części. Każdą wałkować na koło i przeciąć na 16 kawałków ( trójkątów ). Na końcu szerszej strony ciasta kłaść ćwiartki jabłek i zwijać jak rogaliki. Ciastka kłaść na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Gotowe ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem i piec je 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem.