Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z jabłkami to super pomysł na coś słodkiego. Robi się je błyskawicznie i muszę przyznać, że błyskawicznie znikają. Jeśli chcecie aby wytrwały do dnia następnego to zróbcie podwójną porcję. Przepis pochodzi z internetu ale na stałe zagości na mojej liście szybkich wypieków. Polecam bo są smaczne i nawet dzieci mogą pomóc w ich robieniu. A jabłka teraz smakują najlepiej i jeszcze jak pochodzą z własnego sadu to już super.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Za pomocą robota z nożami do siekania połączyć składniki ciasta. Ciasto wyjąć z misy uformować kulę i przekroić ją na 2 części. Każdą wałkować na koło i przeciąć na 16 kawałków ( trójkątów ). Na końcu szerszej strony ciasta kłaść ćwiartki jabłek i zwijać jak rogaliki. Ciastka kłaść na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Gotowe ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem i piec je 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem.