Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i mieciutkie ciasteczka,prezentuja sie slicznie,cos dla oka i podniebienia!Zapraszam!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Wszystkie skladniki dajemy do misy i zagniatamy ciasto recznie lub mikserem. Nastepnie przykrywamy folia i odstawiamy na ok.40 min.do lodówki. Przygotujemy mase marcepanowa,wszystko razem zagniesc i odstawic na bok. Potrzebujemy forme do mini-muffinek i foremki do ciasteczek w ksztalcie kwiatka lub gwiazdki.Ja uzylam obóch. Fofme smarujemy olejem.Piekarnik zalaczyc na 190 stopni góra /dól. Ciasto rozwalkujemy i wyciskamy kwiatki lub gwiazdki i wkladamy ciasto do foremek.Z masy marcepanowej robimy kuleczki i robimy srodek do kwiatków i wciskamy do formy.Druga polowe ciastek robie z marmolada.Na g´re daje wisnie z kompotu . Wkladam do piekarnika na ok.12 min.
Pieczemy: góra/dól 190 stopni przez 12min. Termoobieg 170 stopni Ciasteczka sa bardzo pyszne ,mieciutkie,polecam!