Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie ciastek zawsze wydawało mi się zajęciem trudnym oraz wymagającym specjalnych sprzętów i przyrządów kuchennych, których nie posiadam. Byłam w błędzie. Można zrobić to łatwo, szybko i przyjemne. Efekt jest przepyszny, a jedyne sprzęty potrzebne do tego to zwykły mikser i oczywiście piekarnik :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15987
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4850
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 638
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15987
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4850
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 638
Składniki
Masło i masło orzechowe wyciągamy wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej. Następnie ucieramy je z cukrem i jajkiem. Do puszystej masy dodajemy stopniowo składniki suche (mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą). Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy pokrojoną na małe kawałeczki czekoladę i mieszamy łyżką.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Blaszaną półkę z piekarnika wykładamy papierem.
Ciasteczka najlepiej formować w jednorazowych gumowych rękawiczkach, gdyż wtedy ciasto nie oblepia dłoni. Robimy małe kulki, a kładąc na blaszkę spłaszczamy na krążki.
Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.