Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień rozpoczynam mało jesiennymi ale szybkimi i smacznymi ciasteczkami czekoladowymi z nutellą. Z drugiej strony jesienne dołki można dobrze zwalczyć czekoladą, więc może ciacha są bardziej na tą porę roku niż myślałam.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zmiksować Nutellę z brązowym cukrem na gładką masę. Gdy cukier z Nutellą są dobrze połączone dodać jajka. Po wymieszaniu dodać wanilię, sodę, sól i mąkę. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Nałożyć na papier do pieczenia małe ciasteczka. Piec w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmować z blachy gdy ostygną.