Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień rozpoczynam mało jesiennymi ale szybkimi i smacznymi ciasteczkami czekoladowymi z nutellą. Z drugiej strony jesienne dołki można dobrze zwalczyć czekoladą, więc może ciacha są bardziej na tą porę roku niż myślałam.
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 216
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 169
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 135
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 216
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 169
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 135
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zmiksować Nutellę z brązowym cukrem na gładką masę. Gdy cukier z Nutellą są dobrze połączone dodać jajka. Po wymieszaniu dodać wanilię, sodę, sól i mąkę. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Nałożyć na papier do pieczenia małe ciasteczka. Piec w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmować z blachy gdy ostygną.