Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień rozpoczynam mało jesiennymi ale szybkimi i smacznymi ciasteczkami czekoladowymi z nutellą. Z drugiej strony jesienne dołki można dobrze zwalczyć czekoladą, więc może ciacha są bardziej na tą porę roku niż myślałam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1547
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231954
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5054
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1547
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231954
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5054
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zmiksować Nutellę z brązowym cukrem na gładką masę. Gdy cukier z Nutellą są dobrze połączone dodać jajka. Po wymieszaniu dodać wanilię, sodę, sól i mąkę. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Nałożyć na papier do pieczenia małe ciasteczka. Piec w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmować z blachy gdy ostygną.