Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień rozpoczynam mało jesiennymi ale szybkimi i smacznymi ciasteczkami czekoladowymi z nutellą. Z drugiej strony jesienne dołki można dobrze zwalczyć czekoladą, więc może ciacha są bardziej na tą porę roku niż myślałam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2703
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421817
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2164
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2703
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421817
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2164
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Zmiksować Nutellę z brązowym cukrem na gładką masę. Gdy cukier z Nutellą są dobrze połączone dodać jajka. Po wymieszaniu dodać wanilię, sodę, sól i mąkę. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno mieć płynną konsystencję. Nałożyć na papier do pieczenia małe ciasteczka. Piec w piekarniku przez ok. 10 minut. Zdejmować z blachy gdy ostygną.