Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Składniki
Ciasto: Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać startą skórkę z cytryny, jajka i nadal ucierać. Na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie wymieszać drewnianą łyżką i wylać na dwie posmarowane tłuszczem blachy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut. Masa: Orzechy włoskie drobno pokroić, laskowe należy dodawać do masy w całości. Połowę cukru skarmelizować, dodać połowę masła i orzechy włoskie. Gotową masę natychmiast rozsmarować na jednym z ciast. Drugą masę zrobić analogicznie do pierwszej tylko dodać inny rodzaj orzechów, pokryć nią drugie ciasto. Gotowe ciasta kroić na trójkąty. Polewa: Kakao wsypać do garnuszka, dodać cukier, margarynę i 2- 3 łyżki wody. Całość zagotować. Gdyby polewa była zbyt gęsta, można jeszcze dolać wody. Ciastka zamaczać jednym rogiem w polewie czekoladowej. Ustawiać na pergaminie. Kiedy czekolada zastygnie, ciastka przełożyć na talerz.