Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Składniki
Ciasto: Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać startą skórkę z cytryny, jajka i nadal ucierać. Na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie wymieszać drewnianą łyżką i wylać na dwie posmarowane tłuszczem blachy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut. Masa: Orzechy włoskie drobno pokroić, laskowe należy dodawać do masy w całości. Połowę cukru skarmelizować, dodać połowę masła i orzechy włoskie. Gotową masę natychmiast rozsmarować na jednym z ciast. Drugą masę zrobić analogicznie do pierwszej tylko dodać inny rodzaj orzechów, pokryć nią drugie ciasto. Gotowe ciasta kroić na trójkąty. Polewa: Kakao wsypać do garnuszka, dodać cukier, margarynę i 2- 3 łyżki wody. Całość zagotować. Gdyby polewa była zbyt gęsta, można jeszcze dolać wody. Ciastka zamaczać jednym rogiem w polewie czekoladowej. Ustawiać na pergaminie. Kiedy czekolada zastygnie, ciastka przełożyć na talerz.