Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, miękkie ciastka z marmoladą. Przepis zaczerpnięty z blogu : Moje wypieki". Mnie z tej porcji wyszło 10 szt. naprawdę dużych ciastek.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13656
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13656
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Z mąki, masła, proszku, cukru i żółtka zarobić ciasto. Jeśli jest zbyt suche i nie chce się kleic dodać odrobinę śmietany. Rozwałkować na grubość 4 mm i wykroić parzystą ilość kółek. W połowie z nich wykroić w środku foremką serduszka. Ułożyć na blasze, piec ok. 10 min w temp. 180 st. Po wystudzeniu całe kółka smarować powidłem i przykrywać kółkami z wyciętym serduszkiem.