Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, miękkie ciastka z marmoladą. Przepis zaczerpnięty z blogu : Moje wypieki". Mnie z tej porcji wyszło 10 szt. naprawdę dużych ciastek.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22631
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22631
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Składniki
Z mąki, masła, proszku, cukru i żółtka zarobić ciasto. Jeśli jest zbyt suche i nie chce się kleic dodać odrobinę śmietany. Rozwałkować na grubość 4 mm i wykroić parzystą ilość kółek. W połowie z nich wykroić w środku foremką serduszka. Ułożyć na blasze, piec ok. 10 min w temp. 180 st. Po wystudzeniu całe kółka smarować powidłem i przykrywać kółkami z wyciętym serduszkiem.