Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupkie ciasteczka. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1042
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5604
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18014
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1042
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5604
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18014
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier puder, jajka, ekstrakt waniliowy i posiekaną żurawinę. Zagnieść ciasto. Zrobić z niego podłużny wałek i podzielić na 2-3 części. Dać do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdą część rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką lub szklanką ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 10 minut.