Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupkie ciasteczka. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2343
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3361
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2343
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3361
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier puder, jajka, ekstrakt waniliowy i posiekaną żurawinę. Zagnieść ciasto. Zrobić z niego podłużny wałek i podzielić na 2-3 części. Dać do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdą część rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką lub szklanką ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 10 minut.