Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z żurawiną i orzeszkami są przepyszne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem i wiórkami kokosowymi. Dodać mak, orzechy, żurawinę, sok z cytryny i śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 15-20 minut. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem wymieszanym z mlekiem. Po wierzchu posypać ziarnami słonecznika i cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.