Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z rozpoczęciem sezonu truskawkowego, moja propozycja dla osób lubiących złasuchować ciasteczko z truskawkami, a jednocześnie dbających o linię:) Zdrowy i smaczny zamiennik tuczących ciast:)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4895
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4895
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku wrzątkiem. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami gorącej wody i gotujemy do miękkości i wchłonięcia się wody, często mieszając (około 15 minut). Pod koniec gotowania dodajemy cukier, mleczko kokosowe, płatki migdałowe i kokos. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i odstawimy z kuchenki.
Naczynie żaroodporne o średnicy 15 cm smarujemy dokładnie masłem. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Większą część kaszy wylewamy do naczynia, wykładamy większość truskawek (kilka zostawiamy na polewę jogurtowo-truskawkową), na truskawki wylewamy resztę kaszy i rozprowadzamy równomiernie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut.
Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Pozostałe truskawki mieszamy z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego i polewamy ciasteczko. Smacznego:)