Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z rozpoczęciem sezonu truskawkowego, moja propozycja dla osób lubiących złasuchować ciasteczko z truskawkami, a jednocześnie dbających o linię:) Zdrowy i smaczny zamiennik tuczących ciast:)
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11336
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 306
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 75
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 444
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11336
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 306
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 75
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 444
Składniki
Kaszę płuczemy na sitku wrzątkiem. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami gorącej wody i gotujemy do miękkości i wchłonięcia się wody, często mieszając (około 15 minut). Pod koniec gotowania dodajemy cukier, mleczko kokosowe, płatki migdałowe i kokos. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i odstawimy z kuchenki.
Naczynie żaroodporne o średnicy 15 cm smarujemy dokładnie masłem. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Większą część kaszy wylewamy do naczynia, wykładamy większość truskawek (kilka zostawiamy na polewę jogurtowo-truskawkową), na truskawki wylewamy resztę kaszy i rozprowadzamy równomiernie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut.
Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Pozostałe truskawki mieszamy z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego i polewamy ciasteczko. Smacznego:)