Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny i łatwy torcik z ciasteczek. Połączenie lekko kaskowego musu z czerwonych porzeczek i ubitej śmietany daje niepowtarzalny smak torcikowi.
patera lub duży talerz, mikser ,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 503
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 463
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 503
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 463
Składniki
Wafel tortowy okrągły daje na spód torcika. Kładę wafel na tacy, dookoła wafla nakładam maślane ciasteczka z dziurką, lekko wysuwając je ponad wafel. Całość obficie smaruje kremem. Na krem układam kolejny mniejszy wafel od poprzedniego,który wcześniej obcięłam, na nim znowu układam ciasteczka i rozsmarowuje krem i znowu kolejna warstwa mniejszego wafla od poprzedniego i mniejszej porcji ciasteczek. Torcik ma mieć kształt piramidy. Całość smaruje kremem i dekoruje owocami. Ozdabiam listkami mięty oraz małymi cukrowymi motylkami. Krem śmietankowy z musem porzeczkowym; Porzeczki czerwone obieram, oczyszczam następnie miksuje razem z cukrem. Dodaje serek waniliowy, mieszam. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i łącze z musem. Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubijam na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodaje śmietan fix. Ubitą śmietanę delikatnie łącze z musem porzeczkowym.