Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka po upieczeniu są twarde ale po dwóch dniach stają się kruche. Można je przechowywać w zamkniętych pojemnikach do miesiąca i są zawsze pod ręką do kawy czy herbaty w jesienne popołudnia.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 329
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 329
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto. Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.