Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka po upieczeniu są twarde ale po dwóch dniach stają się kruche. Można je przechowywać w zamkniętych pojemnikach do miesiąca i są zawsze pod ręką do kawy czy herbaty w jesienne popołudnia.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54173
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 520
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5478
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54173
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 520
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5478
Składniki
Wszystkie składniki na ciastka posiekać nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Podzielić na cztery części, każdą owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny. Cienko rozwałkować. Posypać cukrem trzcinowym i docisnąć wałkiem by cukier wgłębił się w ciasto. Wycinać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.