Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka cytrynowe kulki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13114
Składniki
Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na tarce o małych oczkach. Z połowy cytryny wyciśnij sok.
Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko i kolejno sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Całość zmiksuj. Ciasto odstaw do lodówki na godzinę.
Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszcz. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Dobry Tydzień