Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasteczka owsiane. Delikatnie kruche i rozpływające się w ustach. Przepis lekko zmodyfikowany do tego co zastałam w kuchni. Gorąco polecam.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23255
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 173
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23255
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 173
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 357
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Składniki
W robocie kuchennym zmiksować płatki owsiane na mąkę. Dodać resztę składników (bez czekolady), miksować na gładką masę.
Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Potem ciasto rozwałkować na grubość max do 1/2 cm. Można delikatnie podsypać mąką. Wykrawać kółka średnicy 5 cm. Piec w 185 C ok. 15-17 minut. Po przestudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą z odrobiną mleka.