Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasteczka owsiane. Delikatnie kruche i rozpływające się w ustach. Przepis lekko zmodyfikowany do tego co zastałam w kuchni. Gorąco polecam.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
W robocie kuchennym zmiksować płatki owsiane na mąkę. Dodać resztę składników (bez czekolady), miksować na gładką masę.
Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Potem ciasto rozwałkować na grubość max do 1/2 cm. Można delikatnie podsypać mąką. Wykrawać kółka średnicy 5 cm. Piec w 185 C ok. 15-17 minut. Po przestudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą z odrobiną mleka.