Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasteczka owsiane. Delikatnie kruche i rozpływające się w ustach. Przepis lekko zmodyfikowany do tego co zastałam w kuchni. Gorąco polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
W robocie kuchennym zmiksować płatki owsiane na mąkę. Dodać resztę składników (bez czekolady), miksować na gładką masę.
Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Potem ciasto rozwałkować na grubość max do 1/2 cm. Można delikatnie podsypać mąką. Wykrawać kółka średnicy 5 cm. Piec w 185 C ok. 15-17 minut. Po przestudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą z odrobiną mleka.