Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z owocami to szybki i pyszny deser.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16948
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24721
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16948
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24721
Składniki
Mus z jabłek Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać łyżkę wody, rozgotować. Następnie dodać cukier, cynamon, wymieszać, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i upiec w piekarniku (na każde ciasto potrzeba 2 prostokąty). Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do połowy dodać łyżkę kakao. Na upieczony prostokąt ciasta nałożyć łyżkę musu jabłkowego, przykryć drugim prostokątem, posmarować kremem kakaowym, rozłożyć biszkopty i owoce. Brzegi ozdobić bitą śmietaną.