Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z owocami to szybki i pyszny deser.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Mus z jabłek Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać łyżkę wody, rozgotować. Następnie dodać cukier, cynamon, wymieszać, ostudzić. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i upiec w piekarniku (na każde ciasto potrzeba 2 prostokąty). Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do połowy dodać łyżkę kakao. Na upieczony prostokąt ciasta nałożyć łyżkę musu jabłkowego, przykryć drugim prostokątem, posmarować kremem kakaowym, rozłożyć biszkopty i owoce. Brzegi ozdobić bitą śmietaną.