Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka jabłkowe jak McDonald’s to pyszne chrupiące ciasteczka z delikatnym jabłkowym nadzieniem, inspirowane popularnymi ciastkami. Takie ciasteczka świetnie sprawdzą się podane na ciepło, jako szybki deser dla niezapowiedzianych gości.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Obrane ze skórki jabłka kroimy w małą kostkę a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Owoce przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy je około 10-20 minut w zależności od odmiany jabłek, do momentu aż jabłka będą miękkie ale nie rozgotowane, często mieszamy, po czym zdejmujemy z ognia. Do jabłek wsypujemy galaretkę i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowane jabłka studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy z niego 4 jednakowe prostokąty. Na każdej połówce ciasta układamy porcję jabłek, zostawiając około 1-2 cm wolnego brzegu. Jabłka przykrywamy drugą połową ciasta sklejając jego boki widelcem. Tak przygotowane ciastka smażymy na głębokim oleju po 1 minucie z każdej strony, należy uważać żeby nie przypalić ciastek. Usmażone ciastka wyjmujemy z garnka i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.