Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka jogurtowe z czekoladą, które rozpuszczają się w ustach cała rodzina wyczekuje moich wypieków, ciasteczka są tak pyszne ,że w mgnieniu oka znikają ze stopłu. Dzieci zabieraja je ze stolu i proszą o jeszcze. Polecam ten pyszny przepis. Zapraszam na film.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni funkcja góra, dół. Do miski wbić całe jajka ,dodać szczyptę soli wlać olej ,wlać jogurt ,dodać aromat waniliowy, to wszystko zamieszać widelcem. Następnie dodać cukier puder zamieszać widelcem ,aż składniki dobrze się połączą. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Mąkę stopniowo dodawać do masy jajecznej, mieszać widelcem an następnie ręką. Na koniec dodać utartą czekoladę. Wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką. Wyrobić ciasto ,aż będzie elastyczne. Zrobić kulę, urywamy mniejsze kawałki wielkości kurzego jajka, rolujemy w dłoni na kulkę , obtaczamy w cukrze pudrze układamy na blaszce ,lekko zgniatamy i każdą kulkę jeszcze posypujemy cukrem pudrem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut na środkowej półce. Funkcja góra ,dół. Ciastka maja być lekko zarumienione. Takich ciastek wyszło mi 13 ,ale jeśli zrobisz mniejsze to ci wyjdzie więcej ciastek. I oto gotowe ciastka . Są po prostu pyszniutkie idealne do kawy. Jeśli chcesz zobaczyć jak robiłam to zapraszam cię na krótki film na mój kanał kulinarny na YouTube.