Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i baaaardzo sycące :) NIE jest to mój własny przepis, lecz znalazłam go w gazecie. Bardzo mi się spodobał a co więcej te ciastka robi się szybko i przepis jest prościutki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4050
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13375
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4050
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13375
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Składniki
Do miski wsypać cukier zwykły i wanilinowy, dodać jajka i zmiksować, następnie rozpuścić masło (ostudzić!) i wlać do zmiksowanej masy.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywać do miski ale już nie mieszać mikserem bo ta masa robi się bardzo kleista i gęsta :)
Następnie drobno pokrojoną czekoladę i połamane płatki dodać do masy i wymieszać (ja ich nie połamałam i przez to dość długo je się żuło, ale jak kto lubi :] ).
Na blachę położyć papier do pieczenia i posmarować olejem. Następnie za pomocą dwóch łyżek formułować średniej wielkości kulki a potem kładąc na pergaminie spłaszczać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec 20-30 minut.