Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i baaaardzo sycące :) NIE jest to mój własny przepis, lecz znalazłam go w gazecie. Bardzo mi się spodobał a co więcej te ciastka robi się szybko i przepis jest prościutki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
Do miski wsypać cukier zwykły i wanilinowy, dodać jajka i zmiksować, następnie rozpuścić masło (ostudzić!) i wlać do zmiksowanej masy.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywać do miski ale już nie mieszać mikserem bo ta masa robi się bardzo kleista i gęsta :)
Następnie drobno pokrojoną czekoladę i połamane płatki dodać do masy i wymieszać (ja ich nie połamałam i przez to dość długo je się żuło, ale jak kto lubi :] ).
Na blachę położyć papier do pieczenia i posmarować olejem. Następnie za pomocą dwóch łyżek formułować średniej wielkości kulki a potem kładąc na pergaminie spłaszczać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec 20-30 minut.