Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, kruche, smaczne. Moje ulubione.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36988
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1284
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1671
Smaczne danie :)
Odsłon: 755
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1425
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36988
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1284
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1671
Smaczne danie :)
Odsłon: 755
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1425
Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać miękkie masło, margarynę i smalec, dodać trochę mąki i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie, dodać mąkę - tyle aby ciasto było sztywne. Wyrobione ciasto zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki, (ja zostawiam ciasto w lodówce - przez całą noc). Ciasto podzielić na małe porce, wkładać do maszynki i wykręcać ciastka. Gotowe ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut (na zloty kolor) w temperaturze 160 stopni.