Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, kruche, smaczne. Moje ulubione.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać miękkie masło, margarynę i smalec, dodać trochę mąki i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie, dodać mąkę - tyle aby ciasto było sztywne. Wyrobione ciasto zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki, (ja zostawiam ciasto w lodówce - przez całą noc). Ciasto podzielić na małe porce, wkładać do maszynki i wykręcać ciastka. Gotowe ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut (na zloty kolor) w temperaturze 160 stopni.