Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, kruche, smaczne. Moje ulubione.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać miękkie masło, margarynę i smalec, dodać trochę mąki i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie, dodać mąkę - tyle aby ciasto było sztywne. Wyrobione ciasto zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki, (ja zostawiam ciasto w lodówce - przez całą noc). Ciasto podzielić na małe porce, wkładać do maszynki i wykręcać ciastka. Gotowe ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut (na zloty kolor) w temperaturze 160 stopni.