Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 307
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3152
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 307
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3152
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 30
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Składniki
Ryż gotujemy i go ugotowanego, ale jeszcze gorącego dodajemy olej kokosowy, aby się rozpuścił. Mieszamy i ostawiamy do ostygnięcia.
Śliwki blendujemy na mus, tylko żeby nie przesadzić i nie zrobił się zbyt lejący.
Do większej miski wrzucamy ryż, przesianą mąkę, cynamon, miód i mieszamy łyżką (ja zrobiłam to ręcznie, wtedy mam pewność, że dobrze wszystko się połączyło). Na koniec dodajemy śliwki i wszystko mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i odrobinę go natłuszczamy. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, spłaszczamy i układamy na papierze. Pieczemy 40 minut w 170 stopniach.