Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i nie za słodkie ciasteczka z dodatkiem ryżu, bez jajek i w wersji bezglutenowej.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 191
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7551
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 191
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 190
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7551
Składniki
Ryż gotujemy i go ugotowanego, ale jeszcze gorącego dodajemy olej kokosowy, aby się rozpuścił. Mieszamy i ostawiamy do ostygnięcia.
Śliwki blendujemy na mus, tylko żeby nie przesadzić i nie zrobił się zbyt lejący.
Do większej miski wrzucamy ryż, przesianą mąkę, cynamon, miód i mieszamy łyżką (ja zrobiłam to ręcznie, wtedy mam pewność, że dobrze wszystko się połączyło). Na koniec dodajemy śliwki i wszystko mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i odrobinę go natłuszczamy. Lekko zwilżonymi rękami formujemy kulki, spłaszczamy i układamy na papierze. Pieczemy 40 minut w 170 stopniach.